Whitepapers

We delen graag onze kennis met je. Daarom vind je op deze pagina’s twee whitepapers die je gratis kunt downloaden.

Welke stappen zet je richting een rookvrij ziekenhuis?

Een ziekenhuis waar je door de rook loopt om bij de hoofdingang te komen of een arts die tijdens het spreekuur sterk naar tabak ruikt. Eigenlijk is het gek, want zorg en roken gaan niet samen.

Roken is verboden in horecagelegenheden en sigarettenpakjes tonen heftige afbeeldingen en leuzen om mensen op de gezondheidsrisico’s te wijzen. Het aantal rokers is de afgelopen decennia sterk gedaald maar nog steeds rookt bijna een kwart van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder blijkt uit onderzoek van de RIVM (Volksgezondheidenzorg.info, 2016). Op de werkvloer zijn rookpauzes volledig ingeburgerd maar worden de afspraken hierover wel steeds strakker. Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn hierin geen uitzondering. Welke stappen kunnen ziekenhuizen zetten om rookvrij te worden?

In dit whitepaper staan drie stappen centraal.

Hoe ga je om met weerstand?

Je herinnert je vast een situatie waarin je moest veranderen terwijl je daar helemaal niet op zat te wachten. De vuilophaaldienst haalt het afval bijvoorbeeld niet meer voor je deur op maar bij een verzamelpunt. Jij moet nu telkens een stuk lopen met de zware zakken.

Ook op je werk word je geconfronteerd met veranderingen. Deze veranderingen roepen vaak weerstand op. Maar wat is weerstand precies en hoe ga je hiermee om? Je leert zeven technieken die je in kunt zetten om weerstand te overwinnen. Bekijk het whitepaper hier.