In de onderstaande afbeelding is de reis door het BreinseRijk voor je uitgestippeld. Tijdens deze reis zul je stapsgewijs nuttige inzichten krijgen over jezelf en je collega’s. Vervolgens leren we je hoe je deze inzichten kunt gebruiken om de samenwerking soepeler te laten verlopen. In elk gebied van het BreinseRijk leer je weer wat anders. Benieuwd wat je tijdens deze reis zoal leert? Lees dan vooral de beschrijvingen van elk gebied onder de afbeelding!

Ken je brein – Welke breinvoorkeur heb jij?

We starten met een korte gezamenlijke introductie van Breinvoorkeuren NBI®. Daarna vult elk teamlid in zijn eigen tijd de vragenlijst in. In een gesprek van een half uur bespreken we met elk teamlid persoonlijk welke breinvoorkeur hij heeft. Geen enkele uitkomst is goed of fout!

Gebruik de verschillen – Van irritatie naar acceptatie

In deze module ontdek je de breinvoorkeuren van je teamleden.  Doordat je meer inzicht hebt in de breinvoorkeur van je collega, begrijp je de verschillen ten opzichte van je eigen brein beter. Vanaf nu kun je leren om gebruik te maken van de kracht van de breinvoorkeuren van je collega’s.

Teampowerrr – Maak gebruik van elkaars kracht

Met het creëren van begrip voor en acceptatie van elkaars breinvoorkeur, heb je nog geen optimaal functionerend team. Het is nu tijd om de verschillen te omarmen: diversiteit in het team levert juist een positieve bijdrage aan de teamprestaties. We gaan aan de slag met teamopdrachten en elkaar feedback geven.

Breintertainment – Geluk op de werkvloer

Een goede sfeer op de werkvloer vermindert stress, verbetert de kwaliteit van het werk en verhoogt de productiviteit. In deze module verstevigen we de positieve omgang met elkaar en bespreken we wat invloed heeft op geluk op de werkvloer. Van deze module word je gegarandeerd blij!

Van goed naar nog beter – voor leidinggevenden

In Breintertainment hebben we met de teamleden stilgestaan bij geluk op de werkvloer maar ook als teamleider kun je hier een steentje aan bijdragen. In een gesprek van een uur bespreken we met je hoe je geluk op de werkvloer kunt verhogen.

Tips om vol te houden

Mensen hebben van nature de gewoonte om terug te vallen in oud (gewoonte)gedrag. Blijven oefenen is de oplossing! Daarom krijgt elk teamlid tien weken lang elke week twee tips in zijn mailbox om het nieuwe gedrag goed te laten ‘inslijten’. Daarnaast bieden we opfrissessies aan, die we op maat maken. Ieder team heeft zo zijn eigen behoefte.