Hoe zorg je er als gemeente voor, dat inwoners gezonder gaan leven?

Investeren in een gezonde leefstijl is winst voor de hele samenleving.

Zorguitgaven blijven naar verwachting stijgen tot 2060. En gezondheidsverschillen tussen groepen nemen toe. Leefstijl is een belangrijk thema op economisch en sociaal gebied. Daarom is iedereen – van sportverenigingen tot diëtisten en van overheden tot huisartsen – op zoek naar de sleutel om mensen letterlijk en figuurlijk blijvend in beweging te krijgen.

Zo ook gemeente Enschede en Sportaal (het centrale punt dat alle sportinitiatieven in Enschede samenbrengt). Zij riepen in 2022 het Leefstijlportaal in het leven. Met dit portaal gaan inwoners in gesprek over verschillende aspecten van hun gezondheid en worden ze doorverwezen naar een leefstijlinterventie of beweegaanbod in de buurt. Maar: hoe zorg je ervoor, dat meer inwoners het Leefstijlportaal gaan bezoeken? Deze vraag pakten met beiden handen aan. Samen met Panton, ontwerpers voor de zorg.

Tips & Tricks

We delen onze aanpak én tips en tricks graag met jou! Bekijk hier ons yellowpaper. Wil je verder praten? Of heb je een vraag voor jouw gemeente of organisatie? Stuur ons een bericht.

Leestijd: 10 minuten