Yvette Leuftink

Partner | adviseur

"Ik geloof in de kracht van preventie en draag daar heel graag mijn steentje aan bij."

yvette@nieuwewending.nl / 06 27 15 51 83

1
Waar krijg je energie van?

Van gedragsveranderingsvraagstukken in de gezondheidszorg en dan met name op het gebied van positieve gezondheid en preventie. Ik geloof in de kracht van preventie en draag daar heel graag mijn steentje aan bij.

2
Hoe leg jij gedragsverandering aan een ander uit?

Ik gebruik vaak de metafoor uit het boek ‘Switch’ van Dan en Chip Heath. Zij geven aan, dat je voor een verandering drie elementen nodig hebt: de olifant, de berijder en het pad. Ik merk dat mensen meteen een beter beeld krijgen van een lastig thema als gedragsverandering.

3
Hoe maak jij je hoofd leeg?

Ik ben BodyCombat-instructeur. Bodycombat richt zich op mixed martial arts en hoort bij het overkoepelende, Nieuw Zeelandse programma Les Mills. Het past helemaal bij mij: de afwisseling, de techniek, het ‘diep kunnen gaan’ en anderen motiveren. Ik kom altijd weer opgeladen thuis.

4
Hoe belangrijk is werken in een team voor jou?

Heel belangrijk! We werken bij Nieuwe Wending steeds vaker in duo’s of in kleine teams. Juist die combinatie van kennis, ervaring, achtergronden en verschillende inzichten levert altijd een verrassend en completer voorstel op. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om het samen te doen.

Wat is voor jou de volgende Wending?